• Werkdagen voor 16.00 uur besteld, morgen of overmorgen in huis
  • NL: Gratis verstuurd >€50,- (anders 3,95)
  • BE: Gratis verstuurd >€100,- (anders 6,95)

Welke maat EnFant laarzen zal ik doen? Hoe vallen Enfant laarzen?

De laarzen van het mooie Deense merk EnFant zijn er in twee soorten: regenlaarzen (dit zijn gewone laarzen, zonder voering) en thermo-laarzen (dit zijn wolgevoerde laarzen die je ook als snowboots kunt dragen, ook ideaal voor tijdens de wintersport, want volgens EnFant blijven teentjes in deze laarzen warm bij buitentemperaturen tot -30 graden Celsius!).

Voor beide laarzen heeft EnFant een superhandige maattabel. Die werkt zo: zet de voet van je kleintje op een stuk papier en zet een streepje bij de hak en dee grote teen. Meet vervolgens de ruimte tussen de streepjes. Kijk in de maattabel welke maat daar het meest bij in de buurt komt. In de maattabel is de groeiruimte (de schoenen en laarzen van kinderen mogen tot 1,5 centimeter groter zijn dan hun voeten) al meegenomen. Je hoeft bij de lengte van de voet van je kind dus niks meer op te tellen. Valt de voet van jouw kind net tussen twee maatjes in, dan adviseren we de grootste maat te nemen.

De thermo-laarzen en de regenlaarzen van EnFant zijn aan de buitenkant even groot, maar omdat de thermo-laarzen een wollen voering hebben, vallen die net ietsje kleiner. De laarzen van EnFant zijn mooie smalle laarsjes, maar daardoor iets minder geschikt voor kinderen met brede voetjes of een hoge wreef.

Houd de Thermo-laarzen droog van binnen. Laat je kind er niet met een natte sok instappen en zorg bijvoorbeeld tijdens de wintersport dat er geen sneeuw in de laarzen komt (skibroek er overheen dus), want dan ruiken de laarzen naar …ehm… natte schapen. En dat ruikt niet lekker. Toch nat geworden? Zorg dan dat je ze zo snel mogelijk weer droogt. Doe er krantenpapier in en zet’m op een goed geventileerde plek. Ook handig: bewaar die kleine zakjes vochtwerende korrels die wel eens bij nieuwe aankopen in de doos zitten.

Bekijk alle laarzen van EnFant >

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
1